UČENICI JOŠ SUTRA U ŠKOLSKIM KLUPAMA: Počinje PROLEĆNI RASPUST, evo koliko dana ukupno će odmarati!
Učionica, Foto: RINA

pauza

UČENICI JOŠ SUTRA U ŠKOLSKIM KLUPAMA: Počinje PROLEĆNI RASPUST, evo koliko dana ukupno će odmarati!

Đaci još sutra u školskim klupama, a zatim počinje prolećni raspust

Objavljeno:

Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama, a već od ponedeljka, 29. aprila, počinje prolećni raspust koji se završava u ponedeljak, 6. maja 2024. godine. Na nastavu se ponovo vraćaju 7. maja. Spojeno sa vikendima đaci će imati pauzu od 10 dana.

Učenici u Vojvodini već su bili na prolećnom raspustu od 28. marta do 3. aprila. Inače, u Srbiji važe dva školska kalendara. Za škole na teritoriji Vojvodine kalendar donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, dok za ostatak Srbije kalendar donosi Ministarstvo prosvete.

Učionica
Učionicafoto: RINA/Ustupljene fotografije

Nastava za sve osmake na teritoriji cele Srbije završava se 31. maja, odnosno u petak 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, koji je zakazan za 17, 18. i 19. jun, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine.

Bonus video:

02:28

METEOROLOG AMATER PROGNOZIRA VREME ZA PRAZNIKE! Ristić: Nećemo još dugo imati ovakve letnje temperature, BIĆE DOSTA PLJUSKOVA

(Espreso / Euronews / Prenela. J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.